Εμφάνιση αποτελεσμάτων

Προστασία ακοής

Η προστασία της ακοής είναι πάντα απαραίτητη όταν εργάζεστε σε θορυβώδες περιβάλλον. Από το 80 dB (A) ο εργοδότης πρέπει να προσφέρει προστασία από το αυτί και από την 85 dB (A) υπάρχει υποχρεωτική εργασία για τους εργαζομένους. Η βλάβη της ακοής ως αποτέλεσμα του θορύβου είναι μία από τις συχνότερες επαγγελματικές ασθένειες στις Κάτω Χώρες. Αυτό εμποδίζεται εύκολα επιλέγοντας τη σωστή προστασία ακοής. Από την άποψη αυτή, πρέπει να ληφθεί υπόψη η σωστή ηχοαπορρόφηση και άνεση στη χρήση. Εάν ένας υπάλληλος παίρνει την προστασία της ακοής επειδή δεν αισθάνεται άνετα με αυτό ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, οι κίνδυνοι για την υγεία του.

Διαβάστε περισσότερα

Με τι μπορώ να σας βοηθήσω;

Ανακαλύψτε αμέσως όλες τις τιμές και επωφεληθείτε από το πλεονέκτημά σας.

Δεν έχετε λογαριασμό;
297 προϊόν (τα)
Σελίδα:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
297 προϊόν (τα)
Σελίδα:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Πότε είναι ήχο επιβλαβές;

Η οριακή τιμή (νόμιμο πρότυπο) ορίζεται σε 80 dB (A) σε έκθεση 8 ωρών ανά ημέρα. Σε αυτό το επίπεδο, ο εργοδότης πρέπει να προσφέρει επαγγελματική προστασία ακοής στο χώρο εργασίας. Από το 85 dB (A) ο ήχος είναι «επιβλαβής» και ο εργοδότης πρέπει να λάβει τεχνικο-οργανωτικά μέτρα. Όπως καθιστά σαφές ότι η προστασία της ακοής πρέπει να φοριέται με εικονογράμματα. Κατά νου, η ηχητική ρύπανση δεν είναι μόνο επιβλαβής για την ακοή.

Τι είναι το dB (A);

Το dB (A) είναι μια μονάδα με την οποία η δύναμη του ήχου μπορεί να εκφράζεται με την ευαισθησία του ανθρώπινου αυτιού. Ο λόγος που χρησιμοποιείται το dB (A) αντί για ένα συνηθισμένο ντεσιμπέλ για μετρήσεις θορύβου και ηχητικούς υπολογισμούς έχει να κάνει με την ευαισθησία των αυτιών μας. Αυτό δεν είναι το ίδιο για τις διαφορετικές συχνότητες του ήχου. Τα παρακάτω περιγράφουν τη μέγιστη διάρκεια έκθεσης σε μια δεδομένη ηχητική πίεση χωρίς να είναι επιβλαβή.

Μέγιστος χρόνος 8 ώρες 4 ώρες 48 λεπτά 5 λεπτά 30 δευτερόλεπτα
Επίπεδο θορύβου (σε dB (A)) 80 83 90 100 110

Εάν αποδειχθεί ότι η στάθμη θορύβου έχει ξεπεραστεί στο δάπεδο εργασίας, η καλύτερη πρόληψη είναι η αντιμετώπιση της πηγής. Εάν ο ήχος δεν μπορεί να ενθυλακωθεί ή το επίπεδο παραμείνει πολύ υψηλό, η προστασία της ακοής είναι ένα καλό βήμα παρακολούθησης.

Πληκτρολογήστε επαγγελματική προστασία ακοής

Roll-up ωτοασπίδες

Για τους περισσότερους χρήστες παλινδρομικά ωτοασπίδες από αργά διογκούμενο αφρώδες υλικό ιδανικό σε συνδυασμό και προστασία. Αν έχετε τοποθετήσει το ωτοασπίδιο στο αυτί, ο αφρός θα επεκταθεί. Η ωτοασπίδα παίρνει τη μορφή του αυτιού και εξασφαλίζει ασφαλή προστασία.

Προκατασκευασμένα ωτοασπίδες

De προκατασκευασμένα ωτοασπίδες είναι κατασκευασμένα από εύκαμπτα υλικά και είναι διαμορφωμένα κατά τέτοιο τρόπο ώστε να ταιριάζουν στα περισσότερα κανάλια αυτιών. Συνήθως τα προσχηματισμένα ωτοασπίδες είναι εφοδιασμένα με ένα καλώδιο έτσι θα τα χάσετε λιγότερο γρήγορα. Τα επαναχρησιμοποιήσιμα ωτοασπίδες είναι άνετα, υγιεινά και στις περισσότερες περιπτώσεις φθηνότερα.

Τιράντες

Τιράντες είναι εύχρηστο, βολικό και πολύ άνετο. Το βοήθημα ακοής είναι εύκολο να τοποθετηθεί και να απενεργοποιηθεί, να κρεμάσει γύρω από το λαιμό και συνεπώς είναι χρήσιμο εάν δεν φοριέται συνεχώς. Τα περισσότερα βοηθήματα ακοής έχουν καπάκια αντικατάστασης, έτσι ώστε ένα ακουστικό βοήθημα να είναι μια δαπανηρή επένδυση.

Καλύμματα αυτιών

Α κουκούλα ακοής αποτελείται από δύο άκαμπτα κελύφη με μαλακό πλαστικό μαξιλάρι που πέφτει πάνω από τα αυτιά και σφραγίζει τα αυτιά για να καθηλώσει το θόρυβο του περιβάλλοντος. Τα προστατευτικά αυτιών είναι δημοφιλή επειδή είναι φιλικά προς το χρήστη και έχουν υψηλή άνεση στην χρήση. Διατίθενται σε εκδόσεις με κεφαλόδεσμο, ή / και στήριγμα λαιμού, προσάρτηση κράνους και είναι πτυσσόμενες. Αυτό σημαίνει ότι το αυτί μπορεί να φιλοξενήσει τις πιο συνηθισμένες καταστάσεις. Τα προστατευτικά αυτιών μπορούν να χωριστούν σε παθητικά, ηλεκτρονικά και μαχαίρια ακουστικών επικοινωνίας.

Οτοπλαστικά

Τα οτοπλαστικά είναι προσωπικά μετρημένα προστατευτικά ακοής. Κάθε οτοπλαστική είναι μοναδική και ειδικά προσαρμοσμένη στα κανάλια του αυτιού. Σημειώστε ότι κάθε πέντε χρόνια το ακουστικό κανάλι αλλάζει σε σχέση με την ανάπτυξη των αυτιών. Κατά τη διαδικασία παραγωγής των οτοπλαστικών τοποθετείται ειδικό φίλτρο. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται ότι όλα τα επιβλαβή θόρυβοι είναι ισοσκελισμένα και η ποσότητα dB (A) μειώνεται κάτω από την οριακή τιμή του 80 dB (A). Χάρη στη βέλτιστη προστασία και τέλεια εφαρμογή, η οτοπλαστική είναι η πιο αποτελεσματική και άνετη προστασία ακοής.

Πρότυπα

Όλα τα προστατευτικά ατομικά προστατευτικά στοιχεία (PPE) της επαγγελματικής μας προστασίας ακοής ελέγχονται με CE σύμφωνα με τα ισχύοντα ευρωπαϊκά πρότυπα EN. Παρακάτω παρατίθενται τα βασικά πρότυπα:

 • ΚΑΙ 352-1: 2002: Καλύμματα αυτιών
 • ΚΑΙ 352-2: 2002: Βερνίκια
 • ΚΑΙ 352-3: 2002: Τα καπάκια ασφαλείας που είναι προσαρτημένα στα προστατευτικά κράνη
 • ΚΑΙ 352-4: 2001: Επίπεδα εξαρτημένα αυτιά
 • ΚΑΙ 352-5: 2003: Ενεργά μανδάλια αυτιών μείωσης θορύβου
 • ΚΑΙ 352-6: 2003: Ακουστικά με ηλεκτρική είσοδο ήχου
 • EN 352-7: 2003: Εξαρτήματα εξαρτώμενα από το επίπεδο
 • ΚΑΙ 352-8: 2008: Ακουστικά με μουσική
 • ΚΑΙ 458: 2016: Σύσταση για επιλογή, χρήση, φροντίδα και συντήρηση
 • ΚΑΙ 13819-1: 2003: Φυσικές μέθοδοι δοκιμής προστατευτικά ακοής
 • ΚΑΙ 13819-2: 2002: Ακουστικές μεθόδους δοκιμής προστατευτικά ακοής