Εμφάνιση αποτελεσμάτων

Προστασία των ματιών και του προσώπου

Τα μάτια ανήκουν σε μία από τις πιο πολύτιμες αλλά και πιο ευάλωτες αισθήσεις μας. Δυστυχώς, τα ετήσια οφθαλμολογικά ατυχήματα συμβαίνουν με μόνιμη βλάβη, για παράδειγμα την απώλεια της όρασης. Και ένα ατύχημα είναι σε μια μικρή γωνία, μπορεί να είναι σωματίδιο σκόνης, αλλά και χαλαρό υλικό ή λέιζερ, πιτσίλισμα οξέων ή άλλων υγρών. Γι 'αυτό είναι πολύ σημαντικό να φοράτε προστασία ματιών και προσώπου.

Διαβάστε περισσότερα

Με τι μπορώ να σας βοηθήσω;

Ανακαλύψτε αμέσως όλες τις τιμές και επωφεληθείτε από το πλεονέκτημά σας.

Δεν έχετε λογαριασμό;
157 προϊόν (τα)
Σελίδα:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
157 προϊόν (τα)
Σελίδα:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Κίνδυνοι για τα μάτια και το πρόσωπο της βιομηχανίας

Κάθε κατάσταση εργασίας απαιτεί διαφορετική προστασία των ματιών και του προσώπου, έτσι έχουμε διαφορετικές γυαλιά ασφαλείας en τις ασπίδες προσώπου στη συλλογή μας. Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για τα μάτια και το πρόσωπο της βιομηχανίας είναι:

 • Μηχανικοί κίνδυνοι: μικρά και μεγάλα σωματίδια σκόνης, κρούσεις.
 • Θερμικοί κίνδυνοι: καυτά υγρά, τήγμα μετάλλου, φλόγες.
 • Χημικοί και βιολογικοί κίνδυνοι: Πιτσιλιές οξέων, διαλυτών, σίκαλης, μολυσμένου αίματος.
 • Κίνδυνοι από την ακτινοβολία: υπεριώδες, υπέρυθρο, ορατό φως, λέιζερ.
 • Ηλεκτρικοί κίνδυνοι: άμεση επαφή, ελαφρύ τόξο κατά τη διάρκεια βραχυκυκλώματος.

Πρώτον, πρέπει πάντα να δίνεται προσοχή σε μέτρα που διασφαλίζουν ότι δεν είναι απαραίτητο να φοράτε προστατευτικά γυαλιά ή μάσκες προσώπου. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, ο χρόνος έκθεσης πρέπει να μειωθεί. Σε άλλες περιπτώσεις πρέπει να είναι διαθέσιμα προστατευτικά γυαλιά ή προστασία προσώπου. Εδώ προσφέρουμε την επιλογή πολλών διαφορετικών τύπων και μοντέλων. Όλες οι προστασίες ματιών και προσώπου μας συμμορφώνονται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα EN, δείτε τα πρότυπα εδώ. 

Τρεις κύριοι τύποι προστασίας των ματιών και του προσώπου

γυαλιά

Τα προστατευτικά γυαλιά προστατεύουν μόνο τα μάτια και είναι κατάλληλα μόνο για κινδύνους όπως (χονδρόκοκκο) σκόνη, τσιπς (μάρκες) και ψεκασμοί υγρών που δεν είναι επικίνδυνα για το δέρμα. Τα γυαλιά ασφαλείας μοιάζουν με γυαλιά σε συνηθισμένα γυαλιά, αλλά οι φακοί είναι κατασκευασμένοι από σκληρυμένο γυαλί ή ειδικό πλαστικό (πολυανθρακικό ή οξικό) και το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από μέταλλο ή πλαστικό. Η σειρά μας περιλαμβάνει διάφορα γυαλιά ασφαλείας με διαφορετικά πλαίσια για κάθε εφαρμογή. Επιπλέον, διατίθενται σε διαφορετικά μεγέθη, διαβάστε εδώ περισσότερα σχετικά με τα γυαλιά ασφαλείας. Η θερμοκρασία περιβάλλοντος και η απαιτούμενη αντοχή στις γρατζουνιές των φακών αποτελούν τη βάση της επιλογής για τα προστατευτικά γυαλιά.

Τα γυαλιά ασφαλείας πρέπει να συμμορφώνονται με το ευρωπαϊκό πρότυπο EN 166 και να αποτελούνται από ένα πλαίσιο ή πλαίσιο στο οποίο, αν και όχι εναλλάξιμο, υπάρχει φακός. Τα γυαλιά ασφαλείας έχουν έναν κεντρικό φακό ή δύο φακούς και διάφορα είδη επιλογών επικάλυψης.

Τα γυαλιά μπορούν να υποδιαιρεθούν σε τρεις βασικούς κύριους τύπους:

Χρώματα φακού

Τα γυαλιά ασφαλείας μας διατίθενται σε διαφορετικά χρώματα φακού. Ανάλογα με την εργασία, θα πρέπει να εξεταστεί ποιοί χρωματικοί φακοί χρειάζονται. Δείτε όλα εδώ πρότυπα.

Εσωτερικό-εξωτερικό (I / O) Αντίκτυπος, υπεριώδης ακτινοβολία και φως οπισθοδρόμησης Περονοφόρο όχημα, μηχανική εργασία (εσωτερική / εξωτερική) ΚΑΙ 166 και EN 172
Χρώμα φακού Προστασία κατά Toepassingen EN
Clear PC Αντίκτυπος και UV Μηχανική εργασία (καλή θέα) ΚΑΙ 166 και EN 169
Κίτρινο (πορτοκαλί) Αντίκτυπος, UV και μπλε φως Επίβλεψη επιφανείας, θήρα, μηχανική εργασία ΚΑΙ 166 και EN 169
Oranje Αντίκτυπος, UV και μπλε φως Επιθεώρηση επιφανειών, ιατρική περίθαλψη, μηχανική εργασία ΚΑΙ 166 και EN 169
Γκρι (καπνός) Επιπτώσεις, γρατζουνιές, υπεριώδες φως, ηλιακό φως και φωτεινές ακτίνες λόγω της ανάκλασης επιβλαβών ακτίνων φωτός Εξωτερική εργασία, μηχανική εργασία σε εκθαμβωτικό φως, αναψυχή (ποδηλασία κ.λπ.) ΚΑΙ 166 και EN 172
Χάλκινο Αντίκτυπος, UV, ορατό και μπλε φως Εξωτερική εργασία, μηχανική εργασία με εκθαμβωτικό φως ΚΑΙ 166 και EN 172
Μπλε Επιπτώσεις, UV και έντονο φως Εξωτερική εργασία, κατασκευή ημιαγωγών, εκτύπωση όφσετ και ισοδύναμο βιομηχανικό περιβάλλον με κίτρινο χρώμα ΚΑΙ 166 και EN 172
Ασημί, κόκκινο-μπλε καθρέφτη Επιπτώσεις, γρατζουνιές, υπεριώδες φως, ηλιακό φως και φωτεινές ακτίνες λόγω της ανάκλασης επιβλαβών ακτίνων φωτός Εξωτερική εργασία, μηχανική εργασία σε εκθαμβωτικό φως, αναψυχή (ποδηλασία κ.λπ.) ΚΑΙ 166 και EN 172
Συγκολλητικό χρώμα πράσινο ή γκρι Αντικατάσταση, UV, ορατό και IR φως Συγκόλληση 1,7 = συγκολλητή συναρμογής 3,0 = συγκόλληση, κοπή 5,0 = αυτογενής συγκόλληση, κοπή, 7,0 = αυτογενής συγκόλληση, συγκόλληση, κοπή πυρκαγιών ΚΑΙ 166 και EN 169

Προστατευτικά γυαλιά (διορθωτικά γυαλιά)

Για όσους χρειάζονται διόρθωση, τα τυπικά προστατευτικά γυαλιά δεν επαρκούν. Ένα ζευγάρι γυαλιά συνταγής με προστατευτικά γυαλιά συχνά δεν είναι το βέλτιστο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει η δυνατότητα να έχουν τα γυαλιά ασφαλείας σε δύναμη. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες αντοχής, αλλά είναι δυνατή και η επίστρωση χρώματος και η αντιανακλαστική.

Ασπίδες προσώπου

Σε ορισμένες εργασιακές καταστάσεις υπάρχει κίνδυνος να χτυπηθούν όχι μόνο τα μάτια αλλά και το υπόλοιπο πρόσωπο, για παράδειγμα, με ιπτάμενα κομμάτια από μέταλλο, πέτρα, ξύλο ή υγρά, όπως χημικά και προϊόντα καθαρισμού. Σε αυτήν την περίπτωση, τα προστατευτικά γυαλιά ή τα προστατευτικά γυαλιά δεν παρέχουν επαρκή προστασία και είναι ασφαλέστερο να χρησιμοποιείτε προστατευτικό προσώπου, πιθανώς σε συνδυασμό με προστατευτικά γυαλιά, καθώς αυτά προστατεύουν ολόκληρο το πρόσωπο.

Κράνη συγκόλλησης και ασπίδες συγκόλλησης

Με όλες τις εργασίες συγκόλλησης υπάρχει ένας συνεχής κίνδυνος για τον συγκολλητή και για εκείνους που βρίσκονται κοντά του, όπως ο βοηθός συγκόλλησης, οι συνάδελφοι και όλοι όσοι βρίσκονται κοντά στην εφαρμογή συγκόλλησης. Φορώντας τη σωστή προστασία, η διαδικασία συγκόλλησης μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς κίνδυνο, εάν ο οξυγονοκολλητής γνωρίζει τους διαφορετικούς τύπους κινδύνων και προστατεύονται όλα τα μέρη του σώματος. Πολλές διαδικασίες συγκόλλησης και κοπής απελευθερώνουν επικίνδυνη ακτινοβολία φωτός. Αυτή η υπεριώδης και υπέρυθρη ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς στα μάτια, όπως συγκόλληση των ματιών. Σκεφτείτε τη ζημιά στον αμφιβληστροειδή και / ή τον κερατοειδή χιτώνα. Αυτοί οι τραυματισμοί μπορούν να αποφευχθούν εάν φορεθεί η κατάλληλη προστασία.

Πρότυπα

Όλος ο εξοπλισμός ατομικής προστασίας από την ομάδα προστασίας ματιών και προσώπου είναι εγκεκριμένος σύμφωνα με τα ισχύοντα Ευρωπαϊκά πρότυπα EN. Παρακάτω θα βρείτε μια επισκόπηση των πιο σημαντικών προτύπων:

 • ΚΑΙ 166: 2001: Βασικές απαιτήσεις για κάθε προστασία ματιών και προσώπου.
 • ΚΑΙ 167: 2001: Περιγραφή όλων των μεθόδων οπτικής δοκιμής και δοκιμής.
 • ΚΑΙ 168: 2001: Περιγραφή όλων των μη οπτικών μεθόδων δοκιμής και δοκιμών.
 • ΚΑΙ 169: 2002: Φίλτρα συγκόλλησης και σχετικές τεχνικές. Παράγοντες μετάδοσης και συνιστώμενη χρήση.
 • ΚΑΙ 170: 2002: Φίλτρα υπεριώδους (UV). Παράγοντες μετάδοσης και συνιστώμενη χρήση.
 • ΚΑΙ 171: 2002: Φίλτρα υπερύθρων (IR). Παράγοντες μετάδοσης και συνιστώμενη χρήση.
 • ΚΑΙ 172: 1995 / A2: 2001: Φίλτρα ηλιακού φωτός για βιομηχανική χρήση.
 • ΚΑΙ 175: 1997: Μέσα προστασίας κατά των ματιών και του προσώπου κατά τη συγκόλληση.
 • ΚΑΙ 207: 2010 / C1: 2002: Φίλτρα και προστασία ματιών από ακτινοβολία λέιζερ
 • ΚΑΙ 208: 2010: Προστατευτικά ματιών για τη ρύθμιση εργασιών σε λέιζερ και συστήματα λέιζερ.
 • ΚΑΙ 379: 2003 / A1: 2009: Φίλτρα συγκόλλησης με μεταβλητό συντελεστή προστασίας ή με δύο παράγοντες προστασίας.
 • ΚΑΙ 1731: 2006: Προστασία ματιών και προσώπου από πλεγμένο μεταλλικό σύρμα για βιομηχανική και μη βιομηχανική χρήση έναντι μηχανικών κινδύνων ή / και θερμότητας.