Εμφάνιση αποτελεσμάτων

Υποδήματα ασφαλείας

Το να φοράτε καλά παπούτσια ασφαλείας είναι πολύ σημαντικό και μπορεί να αποτρέψει τους τραυματισμούς του ποδιού, μεταξύ άλλων, να στέκεται σε αιχμηρά αντικείμενα ή να παίρνει ένα αντικείμενο που πέφτει στο πόδι. γκάμα των προϊόντων μας περιλαμβάνει διάφορα είδη υποδημάτων ασφαλείας με δύο παπούτσια χαμηλά και υψηλά εργασίας και τα πρότυπα SB 200 joule, S1, S1P, S2 και τα πιο δημοφιλή παπούτσια ασφαλείας S3. Με και χωρίς αφρό. Τα παπούτσια ασφαλείας είναι απαραίτητα για τη δική σας ευεξία και υγεία στο πάτωμα εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα

Με τι μπορώ να σας βοηθήσω;

Ανακαλύψτε αμέσως όλες τις τιμές και επωφεληθείτε από το πλεονέκτημά σας.

Δεν έχετε λογαριασμό;
484 προϊόν (τα)
Σελίδα:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
484 προϊόν (τα)
Σελίδα:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Διαθέτει παπούτσια ασφαλείας

Τα παπούτσια ασφαλείας διατίθενται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη. Προκειμένου να είναι σε θέση να επιλέξουν τα σωστά παπούτσια ασφαλείας, πρέπει να γίνει απογραφή των απαιτήσεων αποτελεσματικότητας, ασφάλειας και εφαρμογής που πρέπει να πληρούν. Η αποτελεσματικότητα του υποδήματος ασφαλείας καθορίζεται κυρίως από τις συνθήκες εργασίας σε σχέση με την ανθεκτικότητα των υποδημάτων ασφαλείας. Παρακάτω θα βρείτε μια επισκόπηση διαφόρων κωδικών για παπούτσια ασφαλείας.

Απαιτήσεις για υποδήματα Κλάσης Ι

(δέρμα ή άλλο υλικό, 

εκτός από καουτσούκ και πολυμερή

EN ISO

20345: 2011

(παπούτσια ασφαλείας)

EN ISO

20347: 2012

(επαγγελματικά παπούτσια

Βασικές απαιτήσεις για παπούτσια και αντίσταση στην κρούση της προστατευτικής μύτης. Η συντομογραφία SB προέρχεται από τις λέξεις «Ασφάλεια» (= ασφάλεια) και «Βάση» (= βασική)

SB

200 joule

OB

δεν υπάρχουν απαιτήσεις

Πρόσθετες απαιτήσεις:

 • Κλειστή φτέρνα
 • Αντιστατικό
 • Φλάντζα απορρόφησης κραδασμών
S1

O1

(+ ανθεκτική στην καύσιμη εξωτερική σόλα)

Πρόσθετες απαιτήσεις:

Όπως παραπάνω +

 • Μια χαλύβδινη ή πλαστική μεσαία σόλα (ελάχιστο 1100 N)
S1P -

Πρόσθετες απαιτήσεις:

Όπως παραπάνω +

 • Αντοχή του ανώτερου υλικού κατά της διείσδυσης και απορρόφησης του νερού
S2 O2

Πρόσθετες απαιτήσεις:

Όπως παραπάνω +

 • Προστασία διάτρησης
 • Προφίλ εξωτερικής σόλας
 • Μια χαλύβδινη ή πλαστική μεσαία σόλα (ελάχιστο 1100 N)
S3 O3

Παρακάτω θα βρείτε μια επισκόπηση των πρόσθετων απαιτήσεων για ειδικές εφαρμογές με τα αντίστοιχα σύμβολα σήμανσης.

symbool Επεξήγηση

Για όλο το παπούτσι

HI Θερμομόνωση, επιβραδύνοντας την αύξηση της θερμοκρασίας στο παπούτσι (<22 ° C)
CI Κρύα μόνωση, επιβραδύνοντας την πτώση της θερμοκρασίας στο παπούτσι (<10 ° C)
C Ηλεκτρική αντίσταση αγώγιμη (ηλεκτρική αντίσταση <100 kΩ)
A Αντιστατική ηλεκτρική αντίσταση (ηλεκτρική αντίσταση μεταξύ 100kΩ και 1000 MΩ)
E Απορρόφηση ενέργειας στη φτέρνα: 20 Joule
WR Αδιάβροχη σόλα / άξονα των δερμάτινων υποδημάτων
I Ηλεκτρικό μονωτικό παπούτσι (ηλεκτρικά είδη 0 ή 00)

Για τη σόλα και τη φτέρνα

ΧΡΥΣΟ Ανθεκτικότητα σε υδρογονάνθρακες
HRO Ανθεκτική στη θερμότητα της σόλας έναντι θερμότητας επαφής 300 ° C / 60 sec.
P Μέση σόλα από χάλυβα (αντοχή διείσδυσης έως 1100 N)
AN Προστασία αστραγάλου

Για το ανώτερο

WRU Αδιάβροχο και υδατοαπωθητικό άνω υλικό
ORU Ανθεκτικό στα υγρά καύσιμα και το πετρέλαιο
M Ενσωματωμένη προστασία (μετατάρσια προστασία)
CR Άξονας ανθεκτικό στην κοπή

Αντοχή ολίσθησης

Τα παπούτσια ασφαλείας υποβάλλονται σε αντιολισθητική δοκιμή σύμφωνα με το πρότυπο EN ISO 13287: 2012. Ο κατασκευαστής πρέπει να αναφέρει την ταξινόμηση με μια σήμανση (SRA, SRB ή SRC). Το πρότυπο EN ISO 13287 καθορίζει μια μέθοδο δοκιμής για αντοχή στην ολίσθηση για παπούτσια με κανονική σόλα, προστασία και χρήση. Δεν ισχύει για ειδικά υποδήματα με αιχμές, μεταλλικές ράβδους και τα παρόμοια.

Η εσωτερική σόλα τοποθετείται σε μια επιφάνεια κατά τη διάρκεια της δοκιμής, υπόκειται σε φυσιολογική δύναμη και κινείται οριζόντια σε σχέση με την επιφάνεια. Μετράται η δύναμη τριβής και υπολογίζεται ο δυναμικός συντελεστής τριβής.

Όταν η εξωτερική σόλα περνά με επιτυχία τόσο η δοκιμή κεραμικών πλακιδίων (SRA) όσο και η δοκιμή δαπέδου από χάλυβα (SRB), χαρακτηρίζεται ως SRC.

Απαιτήσεις για αντοχή ολίσθησης σύμφωνα με το

EN ISO 13287: 2012

Συντελεστής τριβής
symbool Μέθοδος δοκιμής Προχωρήστε προς τα πάνω Μπροστινή επίπεδη ολίσθηση
SRA Αντοχή ολίσθησης σε κεραμικό πλακίδιο με χαμηλό μέσο καθαρισμού ≥ 0.28 ≥ 0.32
SRB Αντοχή ολίσθησης σε χαλύβδινη πλάκα με γλυκερίνη (ελαιώδης ουσία) ≥ 0.13 ≥ 0.18
SRC SRA + SRB (εάν η σόλα έχει περάσει τη δοκιμή SRA + SRB, λαμβάνει αυτόματα το πρότυπο SRC)

≥ 0.28

≥ 0.13

≥ 0.32

≥ 0.18

ESD (ηλεκτροστατική εκφόρτιση)

Τα παπούτσια Electro Static Dischare (ESD) αποτρέπουν το στατικό ηλεκτρικό φορτίο λόγω της ταχείας εκφόρτισης στατικού ηλεκτρισμού. Λόγω της χαμηλής αντίστασης των παπουτσιών, ο φορέας δεν θα χρεώσει ξανά. Τα παπούτσια αναγνωρίζονται από το κίτρινο με μαύρη ετικέτα ESD. Η ηλεκτρική αντίσταση επηρεάζεται έντονα από την υγρασία, τη ρύπανση και τη θερμοκρασία. Συνιστάται ανεπιφύλακτα κάθε φορά που ο χρήστης εισέρχεται στον χώρο εργασίας, ο χρήστης ελέγχει τα παπούτσια του για την ηλεκτρική του αντίσταση. Στις περιοχές όπου η φθορά παπουτσιών ασφαλείας ESD είναι υποχρεωτική, η αντίσταση του δαπέδου πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μην επηρεάζεται η προστατευτική λειτουργία των παπουτσιών ESD.

Προσοχή: Τα υποδήματα ESD δεν είναι κατάλληλα για ηλεκτρολόγους ούτε για εργασίες σε σωληνώσεις.

Σήμανση υποδημάτων ασφαλείας

Τα υποδήματα ασφαλείας πρέπει να εξετάζονται και να πιστοποιούνται από ανεξάρτητο εργαστήριο. Βάσει της μελέτης αυτής, η απόδοση του εξοπλισμού μπορεί να ανακοινωθεί με βάση τα κριτήρια των ισχυόντων προτύπων. Όλες οι επισημάνσεις πρέπει να είναι μόνιμα και ευανάγνωστες στο παπούτσι ή την μπότα. Συνεπώς, κάθε χρήστης πρέπει να είναι σε θέση να προσδιορίσει την καταλληλότητα της εφαρμογής.

Όλα τα υποδήματα εργασίας και ασφάλειας πρέπει να φέρουν την ένδειξη:

 • Μέγεθος
 • Κατασκευαστής
 • Ονομασία τύπου του κατασκευαστή
 • Έτος κατασκευής και (τουλάχιστον) τρίμηνο
 • Πρότυπο, π.χ. ISO 20345: 2011
 • Σύμβολα

Ημι-ορθοπεδικά υποδήματα ασφαλείας

Τα ημι-ορθοπεδικά παπούτσια ασφαλείας είναι παπούτσια με ένα βυθισμένο τελευταίο, το οποίο δημιουργεί επιπλέον χώρο για ολόκληρο το τελευταίο. Για άτομα με, για παράδειγμα, ένα εξαιρετικά υψηλό βήμα ή με ορθοτική ή άλλες αποκλίσεις στα πόδια, αυτά τα ασφαλή, υπεύθυνα παπούτσια είναι μια λύση. Τα ημι-ορθοπεδικά παπούτσια προσφέρουν τις ακόλουθες επιλογές:

 • επιπλέον χώρο στο εσωτερικό για ημι-ορθοπεδικές ρυθμίσεις από ειδικούς
 • επιπλέον αυξημένη μύτη αλουμινίου
 • εκτεταμένη εφαρμογή

Διάγραμμα μεγέθους Mondopoint

Το Monopoint είναι ένα τυποποιημένο και καθολικό σύστημα μέτρησης. Το ανατομικό σχήμα του ποδιού λαμβάνεται ως σημείο εκκίνησης. Μόλις εξοικειωθείτε με αυτό το σύστημα, μπορείτε πάντα να υπολογίζετε σε ένα τέλεια προσαρμόσιμο παπούτσι με την καλύτερη άνεση στη χρήση. Ο παρακάτω πίνακας αντιστοιχεί σε ευρωπαϊκά και αμερικανικά μεγέθη.

Υποδήματα ασφαλείας S3

Τα παπούτσια ασφαλείας S3 έχουν τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας. Για παράδειγμα, εάν πολλές εργασίες γίνονται σε εξωτερικούς χώρους ή σε υγρό περιβάλλον εργασίας και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχουν αιχμηρά αντικείμενα στο χώρο εργασίας, τα παπούτσια ασφαλείας S3 είναι η καλύτερη επιλογή. Τα παπούτσια ασφαλείας S3 παρέχουν προστασία στα δάκτυλα των ποδιών, προστατεύουν το κάτω μέρος του ποδιού και είναι αντιστατικά και απωθητικά για το νερό και τη βρωμιά. Εάν κάνετε περισσότερη δουλειά σε κλειστούς χώρους ή σε ξηρές συνθήκες, προτείνουμε υποδήματα ασφαλείας με πρότυπο S1P. Αυτά έχουν καπάκι toe και σόλα κατά της διάτρησης, έτσι ώστε να παρέχουν ισοδύναμη προστασία, καθώς το S3 μόνο δεν είναι αδιάβροχο. Το παπούτσι ασφαλείας S1P αναπνέει πολύ καλύτερα. Τα παπούτσια ασφαλείας S3 προσφέρουν μια ολοκληρωμένη προστασία, αλλά λαμβάνουν υπόψη το περιβάλλον και το έργο του προσωπικού σας και κάνουν την επιλογή βάσει αυτού.

Υποδήματα εργασίας Grisport

Επιπλέον, η σειρά Grisport περιλαμβάνει παπούτσια εργασίας. Αυτό το ιταλικό εμπορικό σήμα λειτουργεί μόνο με υλικά υψηλής ποιότητας και το Υποδήματα εργασίας Grisport είναι γνωστά για την τέλεια εφαρμογή. Τα παπούτσια εργασίας Grisport μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορους τομείς εργασίας, όπως στην κατασκευή, αλλά και στον τομέα της εφοδιαστικής. Τα Grisport 801 S3 και Grisport 803 S3 είναι καινοτόμα παπούτσια εργασίας των οποίων τα πέλματα είναι πολυλειτουργικά και είναι κατασκευασμένα από δέρμα υψηλής ποιότητας. Τα παπούτσια εργασίας Grisport συνδυάζουν τη λειτουργικότητα με τη μόδα, η οποία πάντα θα περιστρέφεται γύρω από την ποιότητα και την εφαρμογή.